پله برقی

پله برقی گیلان

پله برقی یکی از الزامات زندگی امروزه شده است. به این دلیل که برای جابحایی افراد بین طبقات بشدت کاربردی می‌باشند. به طوریکه در اکثر فروشگاه‌های بزرگ، مراکز خرید، ایستگاه‌های مترو، پل‌های هوایی عابر پیاده و خیلی جاهای دیگر نیاز به استفاده از پله برقی می‌باشد.

شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که پله برقی چگونه کار می‌کند؟ یا بخواهید برای خرید پله برقی اقدام کنید یا از قیمت پله برقی مطلع شوید. با خواندن مطالب این مقاله، ما اطلاعات لازم را به شما ارائه می‌دهیم تا در صورتی که نیاز به خرید یا تعمیر پله برقی دارید، بتوانید براحتی تصمیم‌گیری نمایید.

فهرست مطالب

پله برقی چیست؟

پله برقی یا به لاتین Escalators درواقع از پله‌های به هم پیوسته تشکیل شده است که به حالت افقی در امتداد هم قرار دارند و برای انتقال افراد به بالا و پایین استفاده می‌شود.

علمی‌تر می‌توانیم بگوییم که این دستگاه یک چرخه‌ی تکرار شونده است که از پله‌های در گردش تشکیل شده و در آن پله‌هایی که باز می‌گردند در زیر پله‌های بالایی پنهان می‌شوند. وزن پله‌های آشکار و پنهان تقریبا باهم برابر است و این امر باعث می‌شود که موتور پله‌برقی، تنها وزن افرادی که روی پله هستند را تحمل کند.

انواع پله برقی

اگر بخواهیم پله برقی‌ها را از نظر کاربرد دسته‌بندی کنیم، میتوانیم آن‌ها را در سه دسته کلی قرار بدهیم.

  • محیط آزاد (بیرون از ساختمان‌ها)
  • محیط بسته (داخل ساختمان‌ها)
  • محیط‌های نیمه بسته (مثل پل‌های عابر پیاده)
پله برقی

انواع پله‌ برقی‌‌ها معمولا در زاویه‌های ۳۰ و ۳۵ درجه طراحی می‌شوند.  اما گاهی در مکان‌های مسطح ۰ تا ۱۲ درجه هم قابل تولید و اجرا هستند که به آنها راهروی متحرک می‌گونید.

مزایای پله برقی

بد نیست که به برخی از مزایای پله برقی‌ها اشاره کنیم :

  • می‌تواند افراد زیادی را جا به جا کند.
  • باعث جابه‌جایی بسیار سریع افراد می‌شوند.
  • برای جابجایی افراد مسن و سالمند و کودکان مناسب هستند.

قیمت پله برقی

اگر بخواهیم از قیمت پله‌ برقی‌ حرف بزنیم، باید بگوییم که قیمت آن‌ها نسبت به ارتفاع از کف، ظرفیت باربری، عرض، قدرت موتور، جنس و کیفیت قطعات و نوع آن متغیر است. موتورهای الکتریکی نسبت به ارتفاع بالابری، ۵/۵ و ۱۵ کیلو وات و یا حتی در مواردی بالاتر هستند. در بعضی مواقع نیز دو موتور در کنار هم طراحی می‌شوند.

قیمت پله برقی

با توجه به نوسنات نرخ ارز که بصورت مستقیم روی قیمت تمام شده پله برقی تاثیرگذار است، نمی‌توان یک قیمت ثابت برای هزینه پله‌برقی اعلام نمود. زیرا قیمت تمام شده آن در کنار مواردی همچون مکان نصب و کاربرد آن، در مدت کوتاه دستخوش تغییرات می‌شود.

بنابراین بهترین راه برای اطلاع از قیمت، تماس مستقیم با شرکت‌های فروش و نصب پله برقی و استعلام قیمت می‌باشد. شرکت آسانسورما سعی بر این دارد تا بهترین قیمت پله برقی و ارزان‌ترین قیمت قطعات پله‌برقی را ارائه دهد. برای استعلام لیست قیمت قطعات پله برقی می‌توانید با شرکت آسانسورما در تماس باشید.

نصب پله برقی

نصب پله برقی باید توسط افراد متخصص انجام شود. پله برقی‌ها باید طوری طراحی شوند که روی تیرهای اصلی سازه قرار بگیرند و فقط با نیروی وزن و بدون استفاده از جوشکاری یا پیچ و پرچ و یا هر چیز دیگری روی نشیمن‌گاه قرار بگیرند. بعبارت دیگر برای نصب پله برقی ها نیاز به هیچگونه پیچ کردن اسکلت و یا عملیات جوشکاری نمی‌باشد و فقط با اتکا به وزن خود دستگاه، آن را بر روی پایه‌ها در محل از پیش تعیین شده جای‌گذاری می‌کنند و با قرارگیری بر روی سازه، پله برقی قابلیت راه اندازی دارد. در زمان نصب پله برقی باید کلیه نکات ایمنی بدرستی رعایت گردند.

برای پله‌ برقی‌هایی که ارتفاعی بالای شش متر دارند، پایه‌ی میانی نیز طراحی می‌شود. تمامی مراحل نصب پله برقی به دلیل حساسیت این امر باید توسط شرکت‌هایی که تجربه و تخصص کافی در این زمینه دارند، صورت گیرد.

سرویس و نگهداری پله برقی

پله برقی نیز مثل تمامی دستگاه‌های مکانیکی نیاز به سرویس‌کاری و نگهداری دارد، که باید بصورت ماهانه توسط متخصصین این کار انجام گیرد. در صورتیکه سرویس پله برقی در زمان‌‌های مشخص انجام نشود، می‌تواند باعث بروز ایرادات فنی در عملکرد آن شده که هزینه‌های سنگینی را به وجود می‌آورد. همچنین جدای هزینه‌های سنگین تعمیرات، در صورت بروز ایرادات فنی جدی، می‌تواند برای افراد خطرات جانی ایجاد نماید.

لذا سرویس و نگهداری پله‌برقی باید توسط یک شرکت متخصص پله برقی انجام شود تا نگهداری پله برقی را طبق موارد فنی بصورت صحیح انجام دهد.

تعمیرات پله برقی

یک دستگاه پله‌برقی‌ ممکن است بعد از استفاده طولانی نیاز به تعمیرات داشته باشد. حمل وسایل سنگین، فرسودگی قطعات، میزان کارکرد دستگاه و حتی نوسان برق از جمله مواردی هستند که می‌توانند باعث خرابی پله برقی شوند.

تعمیر پله برقی در رشت و استان گیلان

باید توجه نمایید در صورت بروز خرابی، تعمیر پله‌برقی نیز باید توسط شرکت‌های متخصص و بدست پرسنل با تجربه در این زمینه انجام شود. شرکت آسانسورما یکی از بهترین شرکت هایی است که خدمات تعمیر پله‌برقی در رشت و استان گیلان را ارائه می‌دهد که برای دریافت این خدمات می‌توانید از طریق راه‌های تماس در سایت با ما در ارتباط باشید.

استاندارد پله برقی

یکی از نکات مربوط به استاندارد پله برقی که شاید تا به حال نشنیده باشید و برایتان جالب باشد بدانید، این است که سمت چپ را برای راه روندگان روی پله خالی گذاشت. چیزی که کمتر کسی به آن توجه می‌کند.

پله برقی‌های استپ

شاید اسم پله برقی‌های استپ را شنیده باشید. آن‌ها دو چرخ در دو طرف دارند که روی زنجیری به نام استپ چین قرار می‌گیرند. خود استپ چین دور شفت اصلی قرار می‌گیرد و شفت به وسیله‌ی زنجیر موتور به موتور وصل می‌شود‌.

قطعات و لوازم پله‌برقی

قطعات و لوازم پله‌‌برقی، شامل تمامی اجزای بکار رفته در آن می‌باشد که در زمان نصب، راه اندازی، سرویس و تعمیرات مورد استفاده قرار می‌گیرد. شرکت آسانسورما یکی از قوی‌ترین شرکت‌های تامین قطعات پله‌برقی در تهران و استان گیلان می‌باشد که اقدام به تهیه قطعات ایرانی و خارجی پله‌برقی از تولید کنندگان نموده و با بهترین قیمت در اختیار مشتریان قرار می‌دهد.

برای خرید قطعات و لوازم پله برقی می‌توانید با شرکت آسانسورما در ارتباط باشید و اقدام به تهیه قطعه مورد نیاز خود نمایید. در زیر به کلیه قطعات و اجزای پله برقی اشاره می‌کنیم که توسط شرکت آسانسورما قابل تامین می‌باشند.

قطعات پله برقی

قطعات مکانیکی پله برقی

  • پله یا استپ : از جنس آلومینیوم، استنلس، استیل یا آهن می‌باشند.
  • موتور پله‌برقی : یکی از اصلی‌ترین قطعات بوده. قدرت موتور بنا به ارتفاع و ظرفیت باربری تعیین می‌شود. موتورهای پله برقی سه فاز هستند و اغلب دارای 6 یا 8 قطب می‌باشند.
  • گیربکس پله‌برقی : گیربکس معمولا از نوع کوپل مستقیم با موتور می‌باشد. متداول‌ترین گیربکس‌ها شامل گیربکس هلیکال یا شافت مستقیم، گیربکس حلزونی و گیربکس خورشیدی می‌باشد.
  • شانه یا کامب : شانه پله‌برقی قطعات دندانه‌دار ثابتی است که در بالا و پایین پله‌برقی بر روی صفحه بزرگ (کامپلت) نصب شده است. شانه از جنس آلومینیوم یا پلاستیک در گریدهای مختلف می‌باشد.
  • ریل‌ها شامل ریل هندریل، ریل استپ و ریل راهنما
  • مگنت ترمز پله‌برقی : عموما پله برقی‌ها از سیستم ترمز حلقه باز معمولی استفاده می‌کنند، که بدون توجه به بار روی پله‌برقی و جهت حرکت آنها، نیروی ترمز یکسانی را اعمال می‌کند
  • مجموعه بلبرینگ‌های سر قوس یا زنجیر سر خم پله برقی
  • فلکه هندریل یا فرکشن ویل : جهت حرکت دادن هندریل و هدایت هندریل به سمت داخل استفاده می‌شود و برای برندهای مختلف متنوع می‌باشد که در هر یونیت دو عدد استفاده می‌گردد.
  • پمپ روغن کاری : پمپ روغن با برنامه ریزی PLC پله‌برقی، زمان و دفعات روغنکاری را مدیریت می‌کند.
  • درایوهای بالا و پایین یا دریچه
  • شیشه پله‌برقی که می‌تواند روشن یا در رنگ‌های مختلف باشد
  • زنجیر پله‌برقی که وظیفه حرکت هندریل‌ها را دارد
  • اسکلت پله برقی شامل نبشی یا قوطی

قطعات الکترونیکی پله‌برقی

  • تابلو برق پله‌برقی
  • کنتاکتورهای فرمان
  • کنترل فاز پله برقی
  • سنسور استپ میسینگ
  • سنسور اضافه بار
  • میکرو سوییچ در مدل‌های مختلف با کارآیی متفاوت
  • سوییچ استارت پله‌برقی
  • سوییچ استپ پله‌برقی
  • برد ترمز پله‌برقی
  • پی ال سی plc یا مغز الکترونیکی قابل برنامه‌ریزی
  • اینورتر vvvf تری وی اف یا درایو پله‌برقی
  • ترانس پله‌برقی با ولتاژهای متفاوت
  • نمایشگر ورودی پله‌برقی یا جهت نما
  • نمایشگر خطای پله‌برقی

محاسبه طول پله‌برقی

عموما پله‌برقی‌ها با زاویه 30 یا 35 درجه نسبت به سطح افقی طراحی می‌شوند. یعنی پله برقی‌های استاندارد از شیب 30 یا 35 درجه برخوردار هستند. نحوه محاسبه طول پله برقی با توجه به شیب آن‌ها متفاوت است. برای محاسبه طول پله برقی می‌توان از فرمول‌های زیر برای هر کدام از شیب‌ها استفاده نمود

 

  • شیب 35 درجه: ارتفاع پله برحسب میلی متر × ۴۹۰۵ + ۱.۴۲۸۱۵ = طول پله
  • شیب 30 درجه: ارتفاع پله برحسب میلی متر × ۴۹۰۵ + ۱.۷۳۲۰۵= طول پله

عرض استاندارد پله‌برقی‌ها

پله برقی‌های استاندارد با عرض‌های 1 متر، 80 سانتی‌متر و 60 سانتی‌متر طراحی می‌شوند. این اعداد عرض مفید پله‌برقی هستند و برای طراحی فضای مورد نیاز باید به این اعداد، 60 سانتی‌متر اضافه شود.

بر روی پله‌های با عرض 60 سانتی‌متر فقط یک نفر می‌تواند بیاستد. از اینرو به آن‌ها پله‌برقی تک‌ نفره یا یک نفره نیز می‌گویند. که در مکان‌های پر تردد و شلوغ مانند مراکز تجاری و پاساژها، از عرض 60 سانت استفاده نمی‌شود.

مناسب‌ترین عرض پله‌برقی برای پاساژها و مراکز تجاری عرض 1 متر می‌باشد که دو نفر براحتی می‌توانند کنار هم بیاستند و یا امکان حمل چرخ دستی نیز روی آن‌ها وجود دارد.

در پله‌های عرض 80 سانت در صورت ایستادن یک نفر، امکان عبور شخص از کنار وی وجود دارد. اما مناسب ایستادن دو نفر نیستند.

این عرض‌ها، عرض‌های استاندارد پله‌برقی می‌باشند. اما با توجه به مکان نصب و نوع کاربرد، امکان طراحی با عرض بیشتر نیز وجود دارد.

فروش پله‌برقی در تهران و استان گیلان

شرکت آسانسورما، یکی از شرکت‌های متخصص و با تجربه در زمینه فروش پله‌برقی در تهران و استان گیلان می‌باشد که با بیش از 15 سال سابقه اجرایی، یکی از بهترین شرکت‌ها برای خرید پله برقی در تهران می‌باشد. این شرکت با در اختیار داشتن پرسنل متخصص و با تجربه، بالاترین سطح کیفیت خدمات را با کمترین هزینه به مشتریان ارائه می‌دهد.

لذا چنانچه قصد خرید پله برقی در تهران، رشت، چابکسر، رامسر و تمام شهرهای استان گیلان را دارید، می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی موجود در سایت با ما در تماس باشید.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا