نصب آسانسور

نصب آسانسور در تهران و گیلان

نصب آسانسور به معنی نصب و راه‌اندازی سیستم آسانسور در یک ساختمان است. این فرآیند شامل نصب تجهیزات آسانسور (مانند قسمت‌های مکانیکی و الکتریکی)، اتصال آن به سیستم برق و کنترل، تست و تأیید عملکرد صحیح و در نهایت تحویل آسانسور به مشتری می‌شود.

در آسانسورها دو دسته قطعات و تجهیزات مکانیکی و الکتریکی نصب می‌شود. نصب هر کدام از این قطعات و تجهیزات باید طبق اصول خاص و استانداردهای تعیین شده صورت پذیرد. در غیر اینصورت علاوه بر اینکه روی کارایی سیستم آسانسور تاثیر منفی می‌گذارد، می‌تواند باعث بروز سوانح و حوادث جانی و مالی شود. از این رو تخصص و مهارت پرسنل شرکت جهت نصب آسانسور و نوع تجهیزات مورد استفاده برای نصب آسانسور شرط اساسی برای این کار است. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی موضوع نصب و راه‌ اندازی آسانسور و هزینه نصب آسانسور برای آپارتمان‌های ۳ طبقه، ۴طبقه، ۵طبقه و بیشتر و مراحل مربوط به آن بپردازیم.

فهرست مطالب

نصب آسانسور در استان گیلان

همه چیز درباره نصب آسانسور

نصب آسانسور شامل مراحل مجزایی است که باید با دقت و تخصص بالایی انجام شود. در هر یک از این مراحل باید اقدامات خاصی انجام شود تا پس از پایان یافتن، راه اندازی آسانسور بدرستی انجام شده و قابلیت بهره‌برداری داشته و باعث راحتی ساکنین برای تردد بین طبقات با رعایت ایمنی گردد.

در این بین انتخاب یک شرکت نصب آسانسور که از تجربه و تخصص کافی برخوردار باشد، یکی از مهم‌ترین عوامل برای کسب بهترین نتیجه می‌باشد. در ادامه این مراحل را بصورت مختصر توضیح می‌دهیم.

تهیه نقشه و مکان یابی آسانسور

یکی از وظایف اصلی مهندسان معمار، تعیین جانمایی و ابعاد آسانسور در پروژه و قرار دادن آن در بهترین جای ممکن نقشه ساختمان است. معمولا آسانسورها در اطراف فضای راه پله جانمایی می‌شوند.

مهندس طراح معمار زمان تهیه نقشه ساختمان و در نظر گرفتن مکان مناسب برای نصب آسانسور، باید موارد زیر را در نظر گرفته و دیتیل‌های لازم را در نقشه معماری بیاورد : 

  • طرح طبقات مختلف، پارکینگ، زیر زمین و غیره
  • مقطع چاه آسانسور با درج ابعاد کامل از کف چاهک تا زیر سقف موتورخانه و نیز تجهیزات و تاسیساتی که در آن نصب و راه‌اندازی می‌شوند.
  • طرح موتورخانه به همراه تجهیزات و دستگاه‌هایی که در آن نصب می‌شوند.
  • طرح پشت بام ساختمان در محدوده‌ای که چاله آسانسور در آن ایجاد شده است. طرح پشت بام به این دلیل تهیه می‌شود که در صورت وجود تاسیسات احتمالی در محدوده یادشده، به شرکت مجری ارائه شود.

امروزه در طراحی و نقشه‌کشی ساختمان، جانمایی و مکان‌یابی آسانسور یکی از مهم‌ترین موارد نقشه ساختمان می‌باشد. حال این سؤال پیش می‌آید که برای آپارتمان‌ها و ساختمان‌های قدیمی که آسانسور ندارند، می‌توان اقدام به نصب و راه اندازی آسانسور کرد؟ جواب بله است!

برای نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی در تهران و استان گیلان می‌توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید و بصورت رایگان مشاوره دریافت نمایید.

آماده کردن کف چاله آسانسور (چاهک آسانسور)

یکی از مراحل نصب و راه‌اندازی، آماده کردن کف چاله آسانسور است. حداقل ارتفاع عمق کف چاهک آسانسور تا سطح کف سازی معمولا ۱۸۰ سانتی‌متر تا ۱۹۰ سانتی‌متر در نظر گرفته می‌شود. عمق چاهک، اصولا به نوع آسانسور و مقدار وزنی که باید تحمل کند بستگی دارد. فضای کف چاله معمولا برای برخی قطعات مانند بافرها، گاورنر سقوط، سکوی ضربه گیر و سینی کابین است.

در این چاله، فضای آزاد مربع شکلی به ابعاد حداقل ۱۰۰ در ۵۰ در ۶۰ سانتی‌متر تعبیه می‌کنند که «فضای جان پناه آسانسور» نام دارد. این فضا در زمان سرویس و نگهداری آسانسور توسط پرسنل سرویس‌کار استفاده می‌شود که اگر ناخودآگاه کابین حرکت کرد، فرد بتواند از این فضای جان پناه برای آسیب ندیدن، استفاده کند.

در نهایت کف چاهک آسانسور توسط بتن مگر، بتن ریزی می‌شود.

آهن کشی چاه آسانسور و نصب ریل ها

مرحله آهن‌کشی و نصب ریل‌ها یکی از اساسی‌ترین مراحل در نصب و راه‌اندازی آسانسور محسوب می‌شود. انجام این مرحله باید به دقت و توسط یک شرکت متخصص آسانسور انجام شود. اگر آهن‌کشی در این مرحله به درستی انجام شود، منجر به تثبیت ریل‌های کابین آسانسور شده و همین امر موجب می‌شود کابین، تکان و لرزش نداشته باشد.

باید گفت کلیه مراحل راه‌اندازی آسانسور برای ایمنی مهم هستند؛ اما این مرحله (آهن‌کشی) به لحاظ ایمنی آسانسور، اولین مرحله و مهم‌ترین مرحله ایمنی محسوب می‌شود.

از آنجاییکه تحمل وزن در آسانسورها با یکدیگر تفاوت دارند، بعد از محاسبه وزن قابل تحمل توسط نرم افزارهای تخصصی و با توجه به نتیجه محاسبه صورت گرفته، برای آهن‌کشی آسانسور چهار یا شش ستون در نظر گرفته می‌شود.

دیوارکشی دور چاه

یکی دیگر از مراحل نصب آسانسور، دیوارکشی دور چاه می‌باشد. دور چاه آسانسور باید از سه طرف از کف اولین توقف تا اتاق موتورخانه در پشت بام، دیوارکشی شود. برای دیوارکشی طبق شرایط ساختمان می‌توان از سه روش ورق‌کشی با ورق‌های فلزی یا پانل‌های گچی یا رابیتس‌بندی یا اجرای دیوار به روش آجرکشی استفاده نمود.

هزینه نصب آسانسور

هزینه نصب آسانسور به عوامل مختلفی بستگی داشته و برای ساختمان‌های مختلف متفاوت می‌باشد. تعداد طبقات ساختمان و محل نصب آسانسور روی هزینه آن تاثیر مستقیم دارند. برای مثال حتما هزینه نصب آسانسور ساختمان ۴طبقه بیشتر از هزینه نصب آسانسور ساختمان ۳طبقه است و همینطور هزینه نصب آسانسور آپارتمان ۵ طبقه بیشتر از هزینه نصب و راه‌اندازی آسانسور در آپارتمان ۴ طبقه است.

هزینه نصب آسانسور

اما تقریبا می‌توان گفت هزینه نصب آسانسور برای هر طبقه حدود ۱۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد. همچنین اجرت نصب آسانسور از حدود 30 میلیون تومان شروع می‌شود. البته همانطور که در بالا اشاره شد عواملی همچین نوع آسانسور، محل نصب و عوامل دیگری روی قیمت نصب آسانسور تاثیر دارند. لذا باید با بررسی کلیه شرایط، هزینه نهایی را اعلام نمود.

نصب آسانسور از حیاط

بسیاری از مشتریان بدنبال نصب آسانسور از حیاط هستند و عموما هدف آن‌ها نصب آسانسور در ساختمان قدیمی و فاقد آسانسور می‌باشد. مسلما راه‌اندازی آسانسور در حیاط، کار پیچیده‌ای بوده و حتما باید توسط یک شرکت متخصص نصب آسانسور انجام شود تا با توجه به فضای موجود، بهترین راهکار را ارائه داده و نصب آسانسور در حیاط با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت انجام شود.

نصب آسانسور از حیاط

قابل ذکر است جدای بحث تخصصی راه اندازی آسانسور در حیاط، باید ضوابط شهرداری نیز برای این منظور لحاظ شده تا در آینده مشکلی بوجود نیاید. همچنین برای راه اندازی آسانسور در حیاط می توان انواع مختلفی را بکار برد. برای مثال می توان اقدام به نصب بالابر خانگی یا نصب آسانسور هیدرولیکی کرد.

ضوابط نصب آسانسور در حیاط

مسلما نصب آسانسور در حیاط ساختمان، مستلزم رعایت ضوابطی می‌باشد که در مقررات ملی ساختمان تحت عنوان ضوابط نصب آسانسور در ساختمان قدیمی به آن اشاره شده است. همچنین طبق مقررات ملی ساختمان هر سال باید آسانسورها توسط شرکت‌های معتبر دارای تأییدیه صلاحیت از سازمان ملی استاندارد بررسی شوند. در قوانین مربوط به ساختمان آمده است که برای آپارتمان‌هایی که بیشتر از چهار طبقه دارند باید آسانسور نصب شود.

چنانچه آسانسور در خارج ساختمان (حیاط) نصب شود باید نسبت به اخذ مجوز شهرداری اقدام نمایید. برا این منظور باید پس از راه‌اندازی آسانسور، با در دست داشتن گواهی استاندارد آسانسور و همچنین نقشه معماری ساختمان به شهرداری مراجعه نمایید و اقدام به ثبت درخواست بررسی خلاف در کمیسیون ماده 100 شهرداری نمایید. در این مرحله در صورتیکه شاکی خصوصی نداشته باشید و کمیسیون ماده 100 با نصب آسانسور موافقت نماید، با پرداخت مبلغ جریمه مشخص شده توسط کمیسیون، آسانسور در سند ساختمان شما درج خواهد شد.

در صورتیکه بخواهید اقدام به نصب آسانسور در چشم پله ساختمان نمایید، نیاز به اخذ مجوز از شهرداری ندارید.

بد نیست در این مورد قوانین مربوط به استفاده از آسانسور در قانون را نیز بدانید که به شرح زیر است : 

  • ماده ۲۳ قوانین استفاده از آسانسور

با توجه به ماده ۲۳ قانون تملک آپارتمان‌ها، ساکنین طبقات همکف و اول نمی‌توانند هزینه مربوط به آسانسور را به دلیل استفاده نکردن از آن، پرداخت نکنند و هرگونه اعتراض در این زمینه قابل قبول نخواهد بود.

  • ماده ۴ قوانین استفاده از آسانسور

با توجه به ماده چهارم قانون تملک آپارتمان‌ها، اگر مجموع مساحت طبقات دوم، سوم و چهارم از مساحت واحد طبقه اول و همکف بیشتر شود، مالکین دیگر می‌توانند از طریق قانونی سهم نصب آسانسور را به همراه خسارات احتمالی از مالکینی که معترض هستند دریافت کنند.

نصب آسانسور در تهران

با توجه به ساخت و ساز آپارتمان‌های فراوان در پایتخت، نصب آسانسور در تهران از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد. این مقوله از آن جهت دارای اهمیت است که این عملیات باید بصورت تخصصی و طبق آئین‌نامه‌های مقررات ملی ساختمان و ضوابط شهرداری، بدرستی انجام شود.

نصب آسانسور در تهران

شرکت آسانسورما با داشتن بیش از 15 سال سابقه در زمینه فروش و نصب و راه‌اندازی آسانسور در تهران، یکی از شرکت‌های متخصص در این زمینه بوده که اقدام به راه‌اندازی آسانسور در مناطق مختلف تهران از جمله الهیه، زعفرانیه و سایر مناطق شهر تهران نموده است و در این بین توانسته رضایت حداکثری مشتریان خود را بدست آورد.

لذا برای اطلاع از هزینه نصب آسانسور در تهران و همچنین دریافت هرگونه مشاوره رایگان می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی موجود در سایت، با ما در ارتباط باشید و یا به آدرس دفتر تهران شرکت آسانسورما مراجعه نمایید.

نصب آسانسور در رشت و استان گیلان

میزان نصب آسانسور در استان گیلان و شهر رشت با توجه به تراکم بالای جمعیت و احداث آپارتمان‌ها زیاد می‌باشد. با توجه به اینکه ساکنین ساختمان در طول روز طی دفعات متعدد اقدام به جابجایی بین طبقات ساختمان می‌نمایند، دقت در نصب و رعایت استاندارد آسانسور اهمیت زیادی دارد.

در سال‌های اخیر تعداد آیتم‌هایی که باید هنگام راه‌اندازی رعایت شده و توسط بازرس آسانسور بازدید گردد، به میزان زیادی افزایش یافته است. لذا در هنگام راه‌اندازی آسانسور باید کلیه این آیتم‌ها رعایت گردند.

شرکت آسانسورما مفتخر به نصب آسانسور در رشت و کلیه شهرهای استان گیلان از جمله لاهیجان، رامسر، چابکسر، بندر انزلی و … با بالاترین کیفیت و قیمت مناسب می‌باشد. برای بررسی دقیق دستمزد نصب آسانسور در استان گیلان می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی با ما در تماس باشید و یا بصورت حضوری به دفتر شرکت در رشت مراجعه نمایید.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا